Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Zeeuws Museum

  • Regio: Zeeland
  • Plaats: Middelburg

Het Zeeuws Museum bevindt zich in de middeleeuwse abdij in hartje Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland. Middels verrassende en eigentijdse presentaties en een uitgebreide collectie aan voorwerpen leer je meer over de geschiedenis van de provincie Zeeland. Aan de hand van een serie unieke en wereldberoemde wandtapijten die zeeslagen uit de 16e eeuw verbeelden beleef je de tachtigjarige oorlog en in de wonderkamers kun je je verwonderen over de schatten en rariteiten die Zeeuwen door de eeuwen heen hebben verzameld. Laat je ook vooral verrassen door een wervelende modeshow waarin streekdracht, bode en hedendaagse ontwerpen zijn gecombineerd tot in een interessant geheel.

In het Zeeuws Museum worden rondleidingen gegeven, die je van tevoren op de website kunt boeken. De prijzen kun je tevens op de website vinden. Het museum is het hele jaar door geopend.

Tip: in het museumcafé kun je echte Zeeuwse streekproducten proeven en in de museumwinkel kun je originele Zeeuwse cadeaus kopen. Leuk als souvenir!

Meer informatie
<