Op onze corona informatiepagina vind je alles voor een onbezorgde vakantie bij Roompot.

Deltapark Neeltje Jans

  • Regio: Zeeland
  • Plaats: Vrouwenpolder

Geschiedenis, natuur, cultuur en techniek komen samen bij Deltapark Neeltje Jans. Dit attractiepark is gelegen op een eiland midden in de Oosterscheldekering, dat een onderdeel is van de Deltawerken. Het zal je dus niets verbazen dat alle attracties in Deltapark Neeltje Jans samenhangen met deze imposante bouwwerken. Dankzij de combinatie van leren en amusement is Deltapark Neeltje Jans een ideaal uitje voor alle leeftijden.

Zeeland heeft een lange en roerige geschiedenis met het water en de zee. In Deltapark Neeltje Jans kom je door middel van films, exposities, een orkaansimulator en een boottocht op avontuurlijke wijze te weten hoe de verwoestende kracht van het water heeft geleid tot de bouw van de Deltawerken. Bijzonder aan Deltapark Neeltje Jans is dat je de stormvloedkering zowel van binnen als van buiten kunt bekijken. De stormvloedkering staat ook wel bekend als het ‘achtste wereldwonder’ en is een echt technisch hoogstandje dat je gezien moet hebben tijdens een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans.

Maar naast educatieve activiteiten biedt Deltapark Neeltje Jans ook een hoop fun! Zo zijn er zeehondenshows waarbij de dieren ook gevoederd worden en ook is er een zeeaquarium waar je kennis kunt maken met een wondere onderwaterwereld. Je kunt de reuzen van de oceaan ontmoeten in de walvisexpositie en voor kids is er een waterglijbaan en een waterspeelplaats. Ook is er de mogelijkheid om een rondvaart over de Oosterschelde te maken. Kortom: een zeer compleet dagje uit voor de hele familie.

Meer informatie
<